A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Новини

День української писемності та мови

Здобувачі освіти Рудянської філії долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності. А джури рою «Козацьке братство» Рудянської філії ініціювали вивчення українських скоромовок з молодшими школярами. Козачата рою «Козацька слава» теж стали активними учасниками. #dzhura_2023

13:42 24.11.2023

День української писемності та мови

27 жовтня в Україні відзначається - День писемності та мови.Це свято нагадує нам про велич нашоі української мови, яка не лише засіб спілкування, а й втілення нашоі історії та культури. Учителі та учні 8-11 класів Буківського НВК долучилися до написання національного диктанту єдності, учні 5,6 класів стали учасниками шкільних заходів , присвячених цьому дню. Погожої осінньої днини учні початкових класів під керівництвом учителя Тетяни Петриченко провели захід " Із чорнобривців сплетена душа моєї мови". Плекаймо в душі любов до рідної мови! Миру з Перемогою усім нам!

13:33 24.11.2023

День української писемності та мови

День української писемності та мови - це свято, яке нагадує нам про культуру та ідентичність українців. У дружній та творчій атмосфері учні та учениці 5 класу разом із класним керівником Хижняк Ю.С. провели мовну гру-посиденьки «Знавці української мови». Діти виконували цікаві завдання, дізнавалися про традиції українців та поповнювали свій словничок ще не відомими словами.

13:28 24.11.2023

Велична, щедра і прекрасна мова

День української писемності та мови з 1997 року традиційно відзначали 9 листопада, у день пам’яті преподобного Нестора Літописця, який започаткував писемну українську мову. Цього року дата свята змінилася - Україна вперше відзначає День української писемності та мови 27 жовтня. Перенесення пов’язане з переходом Православної церкви на новоюліанський календар, згідно з яким дати неперехідних свят змістилися на 13 днів раніше. Тож день пам’яті Нестора Літописця випадає на церковне свято 27 жовтня. 28 липня 2023 року Президент України підписав указ про зміну дати святкування Дня української писемності та мови - з 9 листопада на 27 жовтня.

11:40 23.11.2023

Національний диктант єдності

Учні Дулицької філії Шамраївського НВК приєдналися до написання аудіодиктанта єдності 2023 "Дороги України". Дороги України – переплутані нитки любові, подекуди перерубані, але знову зв’язані у вузол, аби бути ще міцнішими». Саме ці слова, якнайкраще характеризують зміст цьогорічного національного диктанту єдності.

11:38 23.11.2023

День української писемності та мови у Сквирському академічному ліцеї

27 жовтня - День української писемності та мови. Відзначають його на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.

11:22 23.11.2023

Радіодиктант національної єдності

Учні та учениці 9-Б класу Сквирського академічного ліцею 27 жовтня 2023 року взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності.

11:19 23.11.2023

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень