A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Національний диктант єдності

Дата: 23.11.2023 11:38
Кількість переглядів: 31

Учні Дулицької філії Шамраївського НВК приєдналися до написання аудіодиктанта єдності 2023 "Дороги України". Дороги України – переплутані нитки любові, подекуди перерубані, але знову зв’язані у вузол, аби бути ще міцнішими». Саме ці слова, якнайкраще характеризують зміст цьогорічного національного диктанту єдності.

Чорним крилом накриває загарбницьке російське нашестя українські домівки та спопеляє праведним гнівом наші душі. Більше ніж дев’ять років Україна у вогні страшної війни. Скільки понівечених доль, непоправних втрат, але ж і великих сподівань на перемогу.

Диктант повів нас дорогами нашої рідної землі від заходу до сходу, від півдня на північ. Руйнація поруч з відновленням, розгубленість поруч з неймовірною жагою до життя. І це правда, немає нічого красивішого, ніж їхати крізь усю країну і вбирати її поглядом. Неймовірна і прекрасна наша Україна. Саме за її долю, за волю і свободу, бореться український народ. Наше майбуття – це успішна, європейська країна. І саме нам вирішувати, якою вона буде. Як сказав герой Олексія Гнатковського у фільмі «Довбуш»: "То є мої горе, я тут ґазда. І хто прийде мені в хату і буде правити, як я маю жити, вихаркає свої печінки». Дуже символічно, що саме пан Олексій читав сьогодні диктант, тематика якого дуже співзвучна фільму про борця за незалежність і волю 18 століття.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень