A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Новини

Урок доброти «Щаслива лапа»

4 жовтня - Всесвітній день тварин. У 2 класі Рудянської філії Шамраївського НВК (козачата рою «Козацька слава») класоводом Н.В. Якименко проведено урок доброти «Щаслива лапа». Це привід не тільки згадати про домашніх улюбленців та диких особин, а й замислитися про екологічну ситуацію у всьому світі. #dzhura_2023

14:59 17.11.2023

Тренінг на тему: "Психологічне здоров'я. Як його зберегти?"

Щороку в Україні та світі 10 жовтня відзначається Всесвітній день психічного здоров’я (World Mental Health Day) або День ментального здоров’я. Відзначення цього дня спрямоване не тільки на підтримку людей, які страждають на серйозні відхилення з боку психіки, але і на людей, які переживають скрутні часи та потребують сили волі й характеру, які б допомогли їм впоратися з будь-якими життєвими труднощами.

14:38 17.11.2023

Всесвітній день посмішки

Всесвітній день посмішки в Україні, як і у всьому світі відбувається в першу п'ятницю жовтня. В цей день прийнято робити фото зі смайликами. Учні 3 класу Шамраївського НВК, класний керівник Ярошенко Н. Г, долучились до дня посмішки. Сміх - це здоров'я. На ранковій зустрічі школярі подарували один одному посмішку, танцювали разом зі смайликами,

13:40 17.11.2023

Проєкт «ПРО. Спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей»

09 жовтня 2023 року продовжився цикл тренінгів в межах проєкту "ПРО. Спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей" від Центр Інноваційної Освіти «Про.Світ» за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with Europe. Четверта зустріч з теми "Інформаційна безпека" відбулася сьогодні в онлайн-форматі. Разом опрацьовували поняття інформаційної безпеки для кожного з нас, важливості споживання достовірної інформації з перевірених джерел, виявлення фейків, тощо. Під час активностей учасники прокачали навичку медіаграмотності та проявили високий рівень обізнаності в темі. Незабаром - фінішуємо

13:35 17.11.2023

Всесвітній день психічного здоров’я

В Україні Всесвітній день психічного здоров’я відзначають з 1992 року. Його метою є скорочення поширення депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії та розумової відсталості. Зростанню захворюваності сприяють стреси, адже вони стали складовою частиною життя сучасної людини. Люди борються з ними, не замислюючись про те, що потрібно не боротися, а не допускати їх. Психологічно здорова людина – це насамперед людина спонтанна і творча, життєрадісна і весела, відкрита і пізнає себе і навколишній світ не тільки розумом, а й почуттями, інтуїцією. У збереженні та зміцненні психічного здоров’я важливе значення має дотримання принципів здорового способу життя. Психічне здоров’я кожного в першу чергу залежить від нього самого і його близьких. Задача кожної сучасної людини зберігати свою душевну рівновагу, бути готовою до стресових ситуацій, і за необхідності звертатися за допомогою, а не пускати на самоплив симптоми перевантаження, депресії, емоційної нестійкості.

13:30 17.11.2023

Всеукраїнський урок медіаграмотності «Як не вестися на маніпуляції та залишатися згуртованими?»

6 жовтня 2023 року десятикласники Сквирського академічного ліцею взяли участь у Всеукраїнському уроці медіаграмотності «Як не вестися на маніпуляції та залишатися згуртованими?».

13:28 17.11.2023

Діти – наше майбутнє, квіти життя, світла й тепла

04 жовтня 2023 року другого дня Кольорового тижня віримо в ЗСУ домінував жовтий колір. Жовтий традиційно вважається кольором енергії, тепла, добра, багатства, оптимізму, успіху. Це колір сонця, соняшника, кульбабки, лимона, герба й прапора України… День присвячений дітям, бо діти – наше майбутнє, квіти життя, світла й тепла. Протягом цього дня з учнями початкових класів були проведені активності: учні створювали колажі «Україна бажає миру», «Мир для дітей всієї планети», «Дитинство – це…», «Діти України за мир»; ранкова зустріч «Щасливе дитинство», де діти виготовляли проєкт «Кожній дитині щасливе дитинство»; створювали з долоньок сонечко; переглядали мультфільми про добро, дружбу; писали на долоньках подяки захисникам за тихе й спокійне сьогодення. З природних матеріалів створили квітку соняшника, яка стала символом пам’яті загиблих військових ЗСУ на півдні та південному сході України.

13:24 17.11.2023

Підведено підсумки ІІ (заключного) етапу щорічного відкритого конкурсу «Здорові діти – здорова нація» на призи ТОВ «Сквирський комбінат хлібопродуктів».

З метою формування в учнівської молоді навичок здорового способу життя та здорового харчування; вміння самостійно обирати якісні продукти харчування, правильно визначати раціон харчування; виявлення та розвитку в учнів творчих здібностей; підвищення відповідальності учнів за власне здоров’я з 22.09 по 04.10.2023 на базі Сквирського центру дитячої та юнацької творчості було проведено ІІ (заключний) етап щорічного відкритого конкурсу «Здорові діти – здорова нація» на призи ТОВ «Сквирський комбінат хлібопродуктів».

13:16 17.11.2023

Підведено підсумки І (територіального) етапу Всеукраїнського конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!»-2023

З метою стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку, задоволення потреб дітей та юнацтва у творчій самореалізації; організації змістовного дозвілля дітей та юнацтва; підвищення ролі фотоаматорів у художньо-естетичному вихованні підростаючого покоління з 02.10. по 04.10.2023 на базі Сквирського центру дитячої та юнацької творчості відбувся І (територіальний) етап Всеукраїнського конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!»-2023.

13:12 17.11.2023

Всесвітній день ментального здоровʼя

10 жовтня  - Всесвітній день ментального здоровʼя. Ментальне здоров’я є важливою складовою психофізичного розвитку здобувачів освіти, що поєднує здоровий дух, гарне фізичне самопочуття та психіку людини із соціальним складником.

13:08 17.11.2023

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень