Онлайн нарада «Організація харчування в 2024/2025 навчальному році»
На сьогодні продовжується пошук шляхів вирішення проблеми якісного харчування, харчування в укриттях, запровадження нових підходів до організації здорового, раціонального та безпечного харчування учнів і вихованців закладів освіти Сквирської ТГ.
29 серпня 2024 року відділом освіти Сквирської міської ради була проведена нарада з відповідальними за організацію харчування, медичними сестрами та кухарями закладів загальної середньої та дошкільної освіти, на якій розглядалися ряд питань:
- забезпечення у 2024/2025 навчальному році реалізації в закладах освіти Стратегії реформування системи шкільного харчування, заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей;
- продовження запровадження у закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) відповідно до Методичних рекомендацій Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області, дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу;
- умови та методи організації харчування в укриттях;
- проведення навчання кухарів закладів освіти;
- забезпечення виконання плану впровадження нової шкільної культури харчування у їдальні;
- забезпечення дотримання Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», санітарно-гігієнічних правил і норм, не допускати у приміщеннях та на територіях закладів освіти реалізації небезпечних харчових продуктів;
- дотримування технології приготування страв, санітарно-гігієнічних вимог, зокрема правил особистої гігієни працівників харчоблоків, їдалень;
- суворе дотримання якості питної води;
- приймання до закладів безпечні та якісні продукти харчування та продовольчу сировину, маркування яких відповідає вимогам законодавства;
- вчасне усунення порушень, виявлених при моніторингових обстеженнях;
- забезпечення своєчасного проходження медичних оглядів працівниками харчоблоків, їдалень;
- здійснення щоденного контролю за організацією харчування дітей в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.
За підсумками наради надані відповідні доручення.