Вебінар «Особливості організації харчування в укриттях, розташованих у закладах освіти»
В рамках реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Олена Зеленська, Мінагрополітики спільно з EU4SaferFood, Держпродспоживслужбою та Командою реформи шкільного харчування продовжує проведення онлайн-заходів, присвячених впровадженню системи НАССР у закладах освіти та особливостям організації харчування в умовах воєнного часу.
Серед 900 учасників у вебінарі «Особливості організації харчування в укриттях, розташованих у закладах освіти» прийняли участь представники відділу освіти, закладів загальної середньої та дошкільної освіти Сквирської громади (технолог, відповідальні за організацію харчування, медичні сестри та кухарі)
На заході були висвітлені та обговорені особливості виконання вимог харчового законодавства для громадського харчування під час перебування в укриттях, а саме:
▪️Як організувати харчування під час перебування в укритті?
▪️Які харчові продукти та страви доцільно використовувати?
▪️Який спосіб організації харчування можливо впровадити в укритті?
▪️Як дотримуватися базових гігієнічних вимог під час приготування або підігріву їжі?
▪️Як забезпечити дотримання вимог до гігієни персоналу?
▪️Як забезпечити доступ до питної води?
▪️Як організувати поводження з відходами?
Вебінар проводив спікер Юрій Оглашений, кандидат хімічних наук, експерт з безпечності харчових продуктів та агропромисловості.