A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

День рідної мови

Дата: 02.04.2024 12:41
Кількість переглядів: 9

День рідної мови у Сквирському академічному ліцеї відзначили проведенням заходів:

"Рідна мова - особлива, цікава!" -тема виховного заходу, який пройшов у 4-б класі Сквирського академічного ліцею, під час якого діти переглянули і обговорили навчальне відео про свято, та виконали цікаві завдання в групах, які підкреслили важливість рідної мови. У підсумку діти сформулювали, що мова-то душа нації, у її глибинах народилося багато того, чим може пишатися наш народ.

" Мова- серце нації! "- тема виховного заходу, який був проведений до Міжнародного дня рідної мови у 1-В класі Сквирського академічного ліцею, класний керівник Олена Потьомкіна.

З учнями 3-А класу Сквирського академічного ліцею було проведено годину спілкування на тему ,,Наша мова калинова'' де діти дізналися про історію свята Міжнародний день рідної мови. Взяли участь у інтелектуальній грі ,,Знавець рідної мови '' та виконували завдання на листівках- розмальовках: відновити вірш, скласти сенкан, розфарбувати і записати слова на кожну літеру словосполучення,,Рідна мова''.

Учні 1-А класу Сквирського академічного ліцею святкували Міжнародний день рідної мови. Недаремно кажуть, що без мови нація помирає, тому що в ній міститься культура і історія цілої держави. На ранковій зустрічі перглянули презентацію про історію виникнення свята, створили ланцюжок епітетів "Мовонька моя". На уроці української мови виконали списування тексту "Рідна мова". Мовили скоромовки та чистомовки, читали тексти. День пройшов весело і натхненно.

Для учнів 6 -А класу було проведено пізнавальну вікторину " Єдиний скарб у тебе - рідна мова". Шестикласники познайомилися з історією свята та цікавими фактами про українську мову, виконували завдання різних рівнів складності на логіку та знання рідної мови. Також швидко та вправно виготовили буклети "Твоя мова-твоя перемога". Піднесений настрій створила Собко Єва, виконавши на фортепіано музичну композицію "Весна".

Учні 1-Б класу провели вікторину "Магія рідного слова". Діти переглянули казку та цікаві факти про мову. Склали асоціативний кущ "Рідна мова". Провели цікаві конкурси: "Казкові перегони", "Дивосвіт запитань", "Загадки про мову", "Склади нові слова", "Допиши віршика", "Загадки -жарти", Незвичайна математика". Підвели підсумки вікторини та оголосили переможців.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень