A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Підведено підсумки обласного конкурсу «Гордість землі Київської»

Дата: 01.12.2023 10:24
Кількість переглядів: 10

Підведено підсумки обласного конкурсу на кращу ескіз-ідею живописної карти Київської області «Гордість землі Київської». Мета конкурсу – популяризація сучасного мистецтва на Київщині через розміщення його в публічному просторі; формування позитивного іміджу закладу, району, міста, територіальної громади в області; надання можливості учасникам конкурсу розкрити в собі нові здібності й дати поштовх до творчого самовираження.

Для участі у конкурсі було подано близько 100 індивідуально підготовлених ескіз-ідей карти районів Київської області для створення живописного оберегу, який символізуватиме єдність Київщини, відобразить самобутність і красу кожного району Київської області. Талановиті діти Київщини творчо зобразили пазли своїх районів, вклавши у зміст оригінальний задум та краєзнавчий підхід. Ескіз-ідеї були виконані у різних техніках образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва. При визначенні переможців були враховані актуальність роботи, повнота розкриття теми, цілісність художнього враження, творчий підхід, оригінальність, а також краєзнавчий аспект. Ескізи, у яких не були дотримані регіональні особливості, не розглядалися у якості ескізів для виготовлення карти.

Під час творчого обговорення та методом голосування було обрано ескізи 7-ми районів Київської області, які впродовж декількох місяців будуть втілені в життя. Саме ці переможні ескіз-ідеї стануть частинами живописної карти Київської області «Гордість землі Київської». Відповідальними за оформлення пазлу свого району будуть безпосередньо автори переможних ескізів. Будемо спостерігати за творчим процесом створення живописного полотна онлайн, адже урочиста презентація елементів карти відбуватиметься у закладах освіти, колективи яких працювали над їх оформленням. А презентація готової карти Київської області відбудеться під час обласного масового заходу з дітьми та учнівською молоддю за участю почесних гостей та очільників Київської області. Місце постійного експонування карти буде визначено згодом.

Гідно представили Сквирщину на обласному конкурсі на кращу ескіз-ідею живописної карти Київської області «Гордість землі Київської» вихованці Сквирського центру дитячої та юнацької творчості та учні Буківського, навчально-виховного комплексу «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти» та Горобіївського навчально-виховного комплексу «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти»: за рішенням журі І місце посіла Міщенко Вікторія, вихованка гуртка “Образотворче мистецтво» Сквирського центру дитячої та юнацької творчості,

ІІ місце – Сергієнко Анна, вихованка народної студії декоративного розпису «Цвіт папороті» Сквирського центру дитячої та юнацької творчості, ІІІ місце – Бур’янівська Марія, вихованка гуртка «Мистецтвознавці» Сквирського центру дитячої та юнацької творчості,, ІІ місце – Бетлінська Ліля, учениця 9 класу Буківського навчально-виховного комплексу «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти»,, ІІІ місце – Кучер Олена, джура рою «Варта» Горобіївського навчально-виховного комплексу «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти».

Центр творчості дітей та юнацтва Київщини та Сквирський центр дитячої та юнацької творчості щиро дякують кожній дитині, кожному педагогу за творчий неспокій, креативні ідеї, небайдужість. Бажаємо усім енергії та сил, щоб втілити в життя все, до чого прагне розум і душа. Адже саме від вас залежить майбутнє нашої країни! Слава Україні! Героям Слава!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень