A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Учнівська ліга «Здорова Україна»

Дата: 08.05.2023 13:44
Кількість переглядів: 98

06 травня 2023 року на базі Сквирської ДЮСШ імені Воропая П.М. відбувся етап «Перша ліга» обласних спортивних ігор серед дітей «Учнівська ліга «Здорова Україна».

У іграх взяли участь 21 команда учнів 5-х класів з 17 закладів загальної середньої освіти Сквирщини.

Розпочався захід з урочистого відкриття на базі Сквирського академічного ліцею: діти виконали гімн, вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників України та подякували ЗСУ. З вітальним словом до учасників звернулася Світлана РИЧЕНКО, начальниця відділу освіти Сквирської міської ради.

Пятикласники представили свої команди та виконали патріотичну руханку-розминку разом з лідерами учнівського самоврядування. Після відкриття згідно з жеребкуванням та маршрутних листів діти вирушили гратися й змагатися на локаціях.

Тренерами секцій та керівниками гуртків Сквирської ДЮСШ та Сквирського ЦДЮТ для дітей були організовані цікаві локації: майстерки з боксу, гандболу, тенісу настільного, карате, туризму, шахів, велосипедного спорту, ігрові активності - під час роботи на яких діти мали можливість не лише випробувати свої сили та спритність у різних активностях, а й поспілкуватися та з користю провести час.

Змагалися діти з модуля «дитяча легка атлетика»: всі команди були поділені на четвірки, в кожній з яких визначалися переможець, срібний призер та бронзові призери. Під час фінальної естафети за право представляти Сквирщину у «Вищій лізі» змагалися п’ять команд-переможців: команда  «Патріоти» Горобіївського НВК, команда «Козаки» Самгородоцького НВК, команда «Захисники» Шамраївського НВК, команда «Бойові друзі» Сквирського ЗЗСО №3, команда «Хомячки» Сквирського НВК.

За результатами фінальних змагань перемогу здобула команда «Захисники» Шамраївського НВК та саме вони будуть брати участь у етапі «Вища ліга» обласних спортивних ігор «Учнівська ліга «Здорова Україна».

Кожен учасник ігор отримав грамоти, а всі команди – переможці та призери – отримали дипломи та інвентар для проведення рухливих ігор та естафет у своїх закладах освіти.

А найбільшим подарунком стали море позитиву, адреналін, динаміка, нові друзі, нові враження, неймовірні позитивні емоції, заряд енергії  і, звичайно ж, спортивний азарт.

ДОВІДКА. Проєкт реалізується у закладах загальної середньої освіти Київської області з лютого по червень 2023 року – з метою мотивації школярів до здорового та активного способу життя. Проект впроваджується згідно з модельною навчальною програмою Нової української школи і складається з чотирьох етапів – «Ліга дружніх», «Ліга сміливих», «Перша ліга» та «Вища ліга».

Організатори Ліги – Департамент освіти і науки та Управління молоді та спорту Київської ОВА, Київське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Київський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Завдання проєкту – сприяння активному впровадженню інноваційних технологій в діяльність закладів освіти та територіальних громад. У кожному з семи районів Київщини відбуваються Презентації Ліги «Здорова Україна».

Дякуємо Збройним силам України за можливість для наших спортсменів тренуватися та виступати на змаганнях.

Віримо в Перемогу!

Слава ЗСУ!

Слава Україні!

#ЛігаЗдороваУкраїна 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень