A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Міжнародний проєкт "Розуміючи мир" у Шамраївському НВК

Дата: 05.05.2023 13:54
Кількість переглядів: 22

Завершився третій тиждень «Цінуй» проекту «Розуміючи мир». Учні 4 класу Шамраївського НВК разом із заступником директора з навчально-виховної роботи Ліщенко-Гребінник А.О. розпочали 3 тиждень із перевірки розуміння дітьми значення слова «цінності». Цінності – це важливі або цінні якості, характеристики життя або культурні традиції. Вони створюють лінзу, щоб побачити життя таким, яким воно є АБО оцінити варіанти.

Діти познайомилися з потужною вправою: «Зупинитися. Почати. Продовжити». Яка дає змогу визначити звички або модель поведінки, які обмежують те, що я ціную. Суть 3-го тижня полягає в тому, щоб помітити, яким насінням засіяний ваш сад і чому, які цінності та думки про нього закладені у внутрішньому розумовому саду, і щоб ви хотіли вирощувати у вашому особливому саду серця.

Діти описували, що вони цінують у різних сферах життя: особисте життя, дружба, сім’я, наша Україна.

На пелюстках ромашки описували головні цінності людини.

Створювали хмару слів «Сад вашого Серця» описуючи, які цінності вони хочуть розвивати у власному житті і як ці цінності впливають на їхній вибір. Поливайте свій сад, виривайте бур’ян, тримайте його в тому вигляді, у якому ви хочете його бачити.

На підбиття підсумків 3 тижня учні разом із учителем уявляли, що всередині насіння – ціла ідея рослини. Україна народжена, щоб довести нас до МИРУ і не тільки. Діти на листочках писали, які цінності потрібно розвивати в собі, щоб настав МИР. Потім прикріплювали на дуб, який є символом сили, мужності, витривалості, довголіття, родючості, шляхетності, вірності.

Завдання всього життя – садити насіння та підживлювати рослини, щоб сад був здоровим та годував нас, як ми проживаємо своє життя.

«Посієш вчинок – пожнеш звичку,

посієш звичку – пожнеш характер,

посієш характер – пожнеш долю.»

(Вільям Теккерей)



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень