A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Захарію Бойку призначена стипендія Президента України

Дата: 02.02.2022 07:52
Кількість переглядів: 79

 Робота з обдарованими дітьми та науково-дослідницька діяльність старшокласників – це один із найвагоміших векторів творчого пошуку в роботі Сквирського центру дитячої та юнацької творчості, що сприяє формуванню цілісної, багаторівневої системи виявлення та добору талановитих учнів, забезпеченню їх духовного, інтелектуального, творчого розвитку, створює умови для соціального та професійного самовизначення особистості.

Багато обдарованих дітей навчається у нашому закладі, і  декому з них, вдається досягнути найвищих вершин. У 2021 році найбільше досягнення має вихованець гуртка «Основи науково-дослідницької діяльності» – Захарій Бойко, який впродовж двох років навчається під керівництвом Тетяни Миколаївни Димань, докторки сільськогосподарських наук, професорки, керівника гуртка Центру творчості.

Любов до біології та науки прищепила учневі 10 класу Сквирського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 імені Петра Тисьменецького – вчитель-методист Інна Петрівна Сопіженко, які разом із Т. М. Димань готували Захарія до цього складного інтелектуального конкурсу.

Юний науковець посів  призове місце на заключному етапі  Всеукраїнського конкурсу-захисту робіт учнів – членів Малої академії наук України.  Відповідно до листа Національного центру «Мала академія наук України» від 01 грудня 2021 року №172/1.1/3.1-790 Бойка Захарія включено до Списку переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів–членів Малої академії наук України у 2021 році та призначена щомісячна стипендія Президента України. Ця перемога далася учневі нелегко, адже їй передувала кропітка робота у лабораторії Білоцерківського національного аграрного університету, проведено ряд досліджень, велася дослідницька робота, використовуючи ресурси у приватних господарствах Сквирщини. Крім того, юний науковець опрацював безліч наукової літератури, зробивши аналіз публікацій, в яких йде мова про хромосомні порушення каріотипу великої рогатої худоби і їх зв’язок з господарсько корисними ознаками. У проєкті він описав методику приготування цитогенетичних препаратів і їх аналізу, розповів про основні методи досліджень і схему експерименту.

У 2022 році він продовжує працювати над науковим проєктом «Хромосомна мінливість корів української чорно-рябої молочної породи», який презентував у відділенні  «Екології та аграрних наук», секція «Селекція та генетика».

Конкурс науково-дослідницьких робіт серед учнів-членів Малої академії наук України вчергове довів, що серед юних науковців Сквирщини є творчі, винахідливі та неординарні особистості, які за короткий час демонструватимуть кращі наукові досягнення країни.

Пишаємося талановитими вихованцями, бажаємо нових успіхів та перемог.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень