A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

В рамках акції «Запобігти, врятувати, допомогти!»

Дата: 19.03.2021 14:21
Кількість переглядів: 133

19 березня 2021 року в рамках акції «Запобігти, врятувати, допомогти!» працівники Сквирського районного сектору завітали до школярів СКВИРСЬКОГО АКАДЕМІЧНОГО ЛІЦЕЮ щоб провести бесіду на тему «Обережно вибухо-небезпечні предмети!».

Поводження з вибухонебезпечними предметами вимагає граничної уваги та обережності. Натрапити на такі небезпечні «іграшки» можна у лісах, біля водойм та магістралей, полігонних територіях, під час розкопок чи сільськогосподарських робіт та навіть на вулицях міст.

Найчастіше їх знаходять у місцях колишніх бойових дій. Небезпека таких знахідок тягне за собою жахливі наслідки, адже від вологи при взаємодії металу та вибухової речовини утворюються хімічні сполуки - пікрати, які можуть вибухнути від незначного удару, невеликого тертя, струсу або інших механічних дій. На жаль, із-за того, що населення країни у переважній більшості, не вміє поводитися з вибухонебезпечними предметами, надто часто стаються трагедії з загибеллю або каліцтвами. Здебільшого виникають ситуації, коли гинуть дорослі, намагаючись здати небезпечну знахідку до пункту приймання металобрухту або при спробі розібрати пристрій з метою отримати вибухову речовину.

На превеликий жаль гинуть і діти, які з цікавості підкидають знайдені бойові припаси у багаття або застосовують в якості іграшок. Людські жертви від вражаючих факторів вибуху – це трагічна реальність. В ході спілкування рятувальники розповіли, що саме відноситься до вибухо-небезпечних предметів, про види бойових припасів, принципи їх дії та які загрози вони несуть та місця де їх можливе виявлення. Наголосили про наслідки, які можуть виникнути під час випробовувань їх на міцність ударами та при спробі розбирання.

Учням повідомили про телефони екстрених служб на які потрібно телефонувати у разі виявлення підозрілого предмету та дії у разі їх виявлення.

Після закінченню заходу учням було роздано інформаційні буклети та продемонстровано навчальний мультфільм.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень