A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Засідання районної школи передового педагогічного досвіду вихователя-методиста Чорної Наталії Петрівни

Дата: 22.11.2017 21:07
Кількість переглядів: 130

21 листопада 2017 року відбулося засідання районної школи передового педагогічного досвіду вихователя-методиста Сквирського дошкільного навчального закладу №2 «Малятко» Чорної Наталії Петрівни

Вихователь-методист поділилася досвідом роботи з проблеми «Нові підходи у вихованні екологічної культури дітей дошкільного віку».

Учасники засідання ШППД переглянули відкрите інтегроване заняття (дитина у природному довкіллі, дитина в соціумі, мовлення дитини) з використанням літературної спадщини В.О.Сухомлинського у старшій групі «Вітер, або як рухається повітря».

Заняття проводилося з підгрупою дітей у ігровій формі. Вихователь ознайомила вихованців з властивостями повітря, показала інтерактивну презентацію, за допомогою якої провела пізнавальну бесіду про те які бувають вітри і як вітер допомагає людям. Під час заняття діти досліджували чи є повітря у предметах, у воді. Вчилися надувати повітряні кульки, утворювати сильний та слабкий вітер, за допомогою вітру утворювати хвилі на воді. Із цікавістю діти слухами та обговорювали оповідання В.Сухомлинського «Ласкавий вітер і холодний вітер».

Чорна Н.П. вчила дітей спостерігати, аналізувати, робити висновки. Так, діти самі переконалися і зробили висновок, чому вітер трудівник, садівник і руйнівник.

Педагог вміло розвивала і підтримувала у дітей стійкий інтерес до явищ та об’єктів природи, вчила бачити красу навколишнього світу.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень