A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

СУЧАСНИЙ УРОК ЛІТЕРАТУРИ – ЦЕ ГАРМОНІЯ ПОЧУТТІВ, ДУМОК ДІЙ…

Дата: 20.05.2022 10:52
Кількість переглядів: 47

18 травня 2022 року в режимі онлайн відбулося третє (заключне) заняття обласного майстер-класу з теми «Візуалізація на уроках зарубіжної літератури: як зробити урок літератури незабутнім» (керівник – Наталія Дужнякучитель зарубіжної літератури Сквирського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів №3 імені Петра Тисьменецького Сквирської міської ради Київської області; координатор  –  Наталія Химера, методист відділу української мови і літератури та зарубіжної літератури КНЗ КОР «КОІПОПК».

Окрасою заключного заняття стала «Методична палітра», під час проведення якої кожен учасник майстер-класу мав змогу продемонструвати власну роботу та набуті навички виготовлення візуалізаційних матеріалів до уроків зарубіжної літератури для 5 класу за Модельною навчальною програмою «Зарубіжна література. 5–6 класи» (автори Ніколенко, О.М., Ісаєва О.О., Клименко Ж.В., Мацевко-Бекерська Л.В., Юлдашева Л.П., Рудніцька Н.П., Туряниця В. Г., Тіхоненко С.О., Вітко М.І., Джангобекова Т.А.).

Важливо, що учасники майстер-класу розглядають візуалізацію навчального матеріалу на уроках літератури не стільки як інтерактивні форми роботи, скільки  як вдалий і дієвий засіб мотивації для учнів до спільної праці з вчителем у процесі читання художнього твору, обговорення його та набуття досвіду (розвиток життєвих компетенцій учнів/учениць).

Наталія Химера подякувала вчителям за цікаву плідну роботу та за їх  розуміння перспектив подальшого професійного розвитку і готовність кожного вчителя-практика будувати власний освітній маршрут саморозвитку та самовираження на шляху реалізації НУШ.

На етапі рефлексії «Наплічник» учасники зазначили, що урізноманітнили та доповнили свій методичний інструментарій, а керівник майстер-класу додала в їхню «валізку» поради та добірку корисних електронних ресурсів для практичного використання засобів візуалізації на уроках зарубіжної літератури. .

Узагальненням результатів  роботи обласного сертифікованого майстер-класу став збірник дидактичних матеріалів «Візуалізація на уроках зарубіжної літератури: як зробити урок літератури незабутнім». Це командний доробок учасників майстер-класу, який складений відповідно Модельній навчальній програмі «Зарубіжна література. 5–6 класи» (автори Ніколенко, О.М., Ісаєва О.О., Клименко Ж.В., Мацевко-Бекерська Л.В., Юлдашева Л.П., Рудніцька Н.П., Туряниця В. Г., Тіхоненко С.О., Вітко М.І., Джангобекова Т.А.).

Наталія Химера зауважила, що збірник сприятиме розвитку фахової майстерності вчителів-філологів, стане у пригоді у професійній діяльності кожного педагога.

Очікування учасників майстер-класу справдилися, педагоги оволоділи новими практичними навичками та удосконалили свої професійні компетентності.

Учителі-практики щиро подякували керівнику Наталії Миколаївні та координатору Наталії Володимирівні за високий рівень організації заходу активну просвітницьку роботу, отриманий досвід, можливість спілкування з колегами з усієї Київської області.

Джерело: сайт КНЗ КОР "КОІПОПК"



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень