A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

ВИЇЗНІ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ ФАХОВОЇ КВАЛІФІКАЦІЇ ПЕДАГОГІВ СКВИРЩИНИ

Дата: 19.08.2021 09:49
Кількість переглядів: 127

 Напередодні нового навчального року педагоги Сквирського академічного ліцею, Сквирського ЗЗСО №1 імені М.Ольшевського та ЦДЮТ мали нагоду стати слухачами авторських курсів Катерини Володимирівни Плівачук та Володимира Степановича Перерви.

Актуальна проблема курсів: "Національно-патріотичне та духовне виховання дітей та учнівської молоді" об'єднала вчителів різних спеціальностей та керівників гуртків, кожен педагог зміг не лише підвищити свій  фаховий рівень та професійну кваліфікацію, а й суттєво збагатити особистий моральний та духовний потенціал. 

Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри суспільно-гуманітарної освіти КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів»,  Катерина Володимирівна Плівачук ознайомила слухачів курсів з сучасними методами національно-патріотичного виховання, засобами виховання правосвідомості, основними видами діяльності вчителя в позаурочній та позакласній діяльності. Особливо цінними  для педагогів Сквирщини були практичні поради щодо партнерської взаємодії ЗЗСО і сім'ї у вихованні громадянина, патріота, гуманіста. Неабияку цікавість викликали практичні заняття українського краєзнавця, кандидата історичних наук, доцента кафедри суспільно-гуманітарної освіти КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» Перерви Володимира Степановича, який розповів про значення екскурсійної діяльності у культових спорудах як засобу духовного виховання учнів. Володимир Степанович провів ряд екскурсій визначними місцями м.Біла Церква. Зокрема педагоги Сквирщини мали можливість відвідавши Замкову гору оглянути Георгіївську церкву та побувати у костелі святого Івана Хрестителя, що нині функціонує як органний зал, відвідали Миколаївську церкву, закладену гетьманом Іваном Мазепою та Спасо-Преображенський собор - культову споруду Київщини, збудовану на замовлення графині Олександри Браницької. Особливо натхненною стала для слухачів курсів екскурсія Державним дендрологічним парком "Олександрія", завдяки захопливим розповідям Володимира Степановича присутнім вдалося збагнути невідані раніше таємниці справжньої перлини європейської паркової культури та поринути у вишукану атмосферу 18 століття.

Слухачі виїзних курсів підвищення фахової кваліфікації щиро дякують Катерині Володимирівні Плівачук та Володимиру Степановичу Перерві за проведену роботу, можливість отримати глибокі та ґрунтовні знання, та позитивні емоції від плідного спілкування.

Окрему подяку освітяни Сквирщини висловлюють міському голові міста Сквири Левіцькій Валентині Петрівні та начальнику відділу освіти Сквирської міської ради Заболотному Олександру Вікторовичу за сприяння організації виїзних курсів у м.Сквирі та наданий транспорт для здійснення екскурсійних поїздок до м. Біла Церква.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень