A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Проведено семінар для асистентів вчителя(вихователя)

Дата: 24.01.2020 15:24
Кількість переглядів: 160

24 січня 2020 року, фахівцями Сквирського РІРЦ, а саме практичним психологом, Ярмульською Аліною був проведений семінар для асистентів вчителя(вихователя) на тему : «Сонячні діти. Що нам потрібно про них знати».

           

            Їх називають «діти сонця». Ці хлопчики і дівчатка, за словами педагогів, надто чутливі, вразливі та відкриті навколишньому світу За статистикою, на 800-1000 немовлят одна дитина народжується з синдромом Дауна. Щороку в Україні на світ з’являється від 300 до 400 таких малюків. Майже кожну третю дитину залишають у пологовому будинку. Хвороба Дауна – це генетична патологія. Така дитина може народитися в абсолютно здорових батьків. Як правило, це пов’язано з однією зайвою – 21-ою хромосомою, тобто із хромосомним дисбалансом. У кожної людини 46 хромосом, а в людини з типовою формою хвороби Дауна – 47. 95% випадків патології не передається в спадок.

            В Україні проблеми навчання, розвитку, працевлаштування дітей з синдромом Дауна залишаються внутрішньою проблемою родин, які мають таких малюків. 

            Асистенти вчителя(вихователя) ознайомилися із цим захворювання, причинами виникнення, особливостями розвитку, діагностикою та профілактикою. Працювали усі натхненно та злагоджено.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень