A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Зустріч Президента України з освітянами Київської області у Бориспільському академічному ліцеї

Дата: 18.01.2019 09:38
Кількість переглядів: 129

З метою надання методичної допомоги педагогічним працівникам з питань реалізації Концепції «Нова українська школа» 16 січня департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації було організовано і проведено низку заходів, найважливіший з яких – управлінський вояж для директорів закладів загальної середньої освіти області: ліцеїв, гімназій, колегіумів, опорних та спеціалізованих шкіл «Нова українська школа – школа успіху».

Програмою заходу було передбачено обговорення найважливіших і найактуальніших питань на таких дискусійних платформах: «Новий освітній простір – нова якість освіти»; «Інноваційні технології в Новій українській школі», «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» та «Профільна освіта». Модератором вояжу виступила директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Віра Рогова.

Відбулися заходи і для вчителів початкових класів –  воркшопи: «Упровадження концептуальних засад Нової української школи: актуальні питання методики і практики»; «Гра як інструмент підготовки дитини сьогодні до життя у завтрашньому світі», «Роль читання та письма у розвитку критичного мислення дитини». Учителі мали можливість ознайомитися з навчально-методичним забезпеченням Нової української школи. З цією метою для них було організовано виставку літератури.

Заходи пройшли у новозбудованому Бориспільському академічному ліцеї, який відкрився 14 січня цього року. До Бориспільського академічного ліцею з’їхалися освітяни з усієї області, щоб обговорити найактуальніші питання освітньої діяльності, зорієнтуватися в бурхливому морі світових цивілізаційних викликів, обмінятися досвідом роботи і спільно віднайти шляхи вирішення назрілих проблем в умовах реформування галузі.Участь у заході взяла делегація педагогів Сквирщини у складі: Вигівська Алла Дмитрівна, Гончарук Олег Григорович, Гордійчук Олена Анатоліївна, Заруднюк Таїса Григорівна, Малиновська Валентина Степанівна, Ніколаєнко Світлана Василівна, Хоцянівська Таїса Іванівна, Ярошенко Надія Григорівна.

Але найважливішою подією для освітян стала зустріч з Президентом України Петром Олексійовичем Порошенком.Президент України завітав у новостворений заклад на запрошення голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Терещука та мера міста Борисполя Анатолія Федорчука.

Президент України оглянув заклад, завітав в аудиторію, де проходив управлінський вояж, та поспілкувався з директорами закладів освіти.

Петро Олексійович Порошенко акцентував увагу на найактуальніших питаннях реформування галузі освіти та тепло подякував освітянам: «Я дякую кожному з вас за ту підтримку, яку ви надаєте мені особисто, виховуючи дітей, перетворюючи і змінюючи українську освіту. Я дякую кожному з вас за те, що ви є ентузіастами нової української школи. Перш за все, хочу вам подякувати за щасливі очі українських дітей». У свою чергу, освітяни висловили слова вдячності Главі Держави за підтримку.

 

Довідка: Бориспільський академічний ліцей – чотириповерховий інноваційний заклад потужністю у 825 учнів, містить навчальні аудиторії та спеціалізовані лабораторії, оснащені сучасним обладнанням, з багатофункціональним програмним забезпеченням, з сучасними дидактичними навчальними моделями, приладами і пристроями, лінгафонні кабінети, класи образотворчого та музичного мистецтва, спортивні та хореографічні зали, актову залу зі звуковим та світловим обладнанням, бібліотеку та читальну залу, медичний блок, обідню залу на 275 учнів, інтерактивний тир. Заклад доступний для навчання дітей з обмеженими фізичними можливостями: обладнано спеціальні підйомники та ліфт, туалетні кімнати для осіб з проблемами опорно-рухового апарату.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень