A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Відбулося засідання районної педагогічної студії вихователів-методистів Онищук Н.П., Чернеги Н.С.

Дата: 28.11.2018 19:53
Кількість переглядів: 174

28 листопада 2018 року на базі Сквирського закладу дошкільної освіти №1 «Світанок» відбулося засідання районної педагогічної студії вихователів-методистів Онищук Н.П., Чернеги Н.С. на тему ««Формування логіко-математичної компетентності дошкільників. Ігри з паличками Кюїзенера».

 

Під час теоретичної частини заходу виступила методист Сквирського районного методичного кабінету Чернега Н.С., яка ознайомила присутніх із дидактичним матеріалом Кюізенера та продемонструвала використання паличок Кюїзенера як ігрового матеріалу.

Завідуюча, вихователь-методист Сквирського ЗДО №1 «Світанок» Онищук Н.П., презентувала досвід роботи щодо організації та проведення міні-занять з паличками Кюїзенера в закладах дошкільної освіти.

Ключовим питанням у роботі заходу був майстер-клас, який провела Наталія Петрівна. Педагоги навчалися працювати з дидактичним посібником Кюїзенера.

Новація виявилась цікавою: вправи, які виконували з кольоровими паличками, надали змогу учасникам педагогічної студії переконатися в тому, що для дітей – це унікальна ігрова методика, що сприяє ефективнішому засвоєнню елементарних математичних знань в світлі освітніх, виховних, розвивальних завдань. З презентації методики Кюїзенера присутні дізнались, що кожний колір паличок позначає відповідну цифру, завдяки чому діти усвідомлено засвоюють навчальний матеріал. При цьому у дітей розвиваються логіко-математичні здібності, орієнтування у часі, просторові відношення, креативність, уміння аналізувати, узагальнювати, абстрактно і логічно мислити, а також творчий, нестандартний підхід до навчання.

По закінченню було підведено підсумки засідання, присутніх ознайомлено з методичними рекомендаціями, творчим завданням.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень