A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Класна година до Дня кримського спротиву російській окупації

Дата: 14.03.2019 19:39
Кількість переглядів: 200

14 березня 2019 року в 10 класі Сквирського ліцею класний керівник Гетьман Ірина Володимирівна провела захід до Дня кримського спротиву російській окупації.

 

Захід проведено з метою формування емоційно-ціннісних пріоритетів особистості, визначення її національної самоідентифікації, ставлення до Батьківщини, держави та нації. На класній годині важливим було вирішення завдань:
•виховання поваги до Конституції України, Законів України, державної символіки;
•формування усвідомлення взаємозв’язку між індивідуальною свободою, правами людини та її патріотичною відповідальністю;
•накопичення учнями патріотичного досвіду на основі здатності дотримуватись законів та захищати права людини, готовності взяти на себе відповідальність, вміння розв’язувати конфлікти із дотриманням демократичних принципів.

В основу проведеного заходу покладено прагнення висвітити розвиток політичної та соціокультурної ситуації в Криму впродовж лютого – березня 2014, а також після окупації шляхом систематизації хронології подій, візуальних джерел, що документують події, які відбувалися на півострові у доленосні для нього моменти.

На класній годині учні працювали в групах над вирішенням різних завдань:

1. Робота з відеоматеріалом.

Відео «Підняття прапору в Академії Військово-морських сил ім. Нахімова»
Посилання: https://www.youtube.com/watch?v=LvR-JyH0mdw
Час: 1,26 хв.
Короткий зміст: В Академії Військово-морських сил ім. Нахімова в Севастополі після підняття прапорів Російської Федерації група курсантів заспівала Гімн України.
Дата подій: 21 березня 2014 року

Відео «Останній дзвоник в ялтинській школі»
Посилання: https://www.youtube.com/watch?v=ugQk1Ovgb_s
Час: 0,39 хв.
Короткий зміст: У м. Ялта (Крим) випускники на останньому дзвонику заспівали гімн України під музику російського гімну, яку увімкнуло під час свята Останнього дзвоника. Окрім того у хлопців і дівчат були пов’язані шийні хустки кольорів українського прапору.
Дата подій: 31.05.2014 р.

Відео
Посилання: https://www.youtube.com/watch?v=WFZgc0xe154
Час: 1,55хв
Короткий зміст: Без зброї, під бойовим стягом Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна та Державним прапором України, співаючи гімн України, українські льотчики рушили в бік озброєних вояків, що блокували прохід до військової частини, при цьому бійці «невідомих формувань» стріляли їм під ноги та у повітря.
Дата подій: 4.03.2014

2. Робота із світлинами.

Перед початком роботи зі світлинами класний керівник наголосила, що світлини є не лише ілюстраціями до тексту, вони – самостійні джерела, які надають інформації не менше, а інколи навіть і більше, ніж текст. Створила та запропонувала учням пам’ятку “Алгоритм (послідовність кроків) дослідження фото-джерел”.

3. Робота зі словником.

Наприкінці заходу класний керівник у підсумковому виступі наголосила на важливості накопичення учнями патріотичного досвіду.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень