A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

День пам'яті жертв голодоморів

Дата: 25.11.2018 18:58
Кількість переглядів: 89

 23 листопада 2018 року, з учнями 7-10 класів Сквирського НВО «ЗОШ І-ІІІ ст.№5-ДНЗ» проведено прес-конференцію, приурочену Дню пам'яті жертв голодоморів. Підготували та провели захід учні 10 класу (класний керівник І.С.Бондар).

 

Усі присутні вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932 — 1933 років. Кожен із нас переосмислив нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людське серце. Одна з найстрашніших таких сторінок — Голодомор, який призвів до небачених безневинних жертв.

День пам'яті жертв голодоморів відзначається з 1998 року, перші десять років церемонія в Києві проходила перед пам'ятним знаком на Михайлівський площі. З 2008 року, після відкриття Національного музею "Меморіал жертв Голодомору", церемонію перенесли туди. Традиційно о 16:00 проходить хвилина мовчання, після чого по всій країні в рамках акція "Запали свічку" українці несуть свічки до пам'ятників жертвам голодоморів.

За даними Інституту демографії та соціальних досліджень ім. Птухи НАН України, від Голодомору загинули 3 млн 943 тис. осіб. Історики називають цифри до 7 млн осіб.

Нещодавно представництво України в ООН підготувало проект декларації до 85-річчя трагедії Голодомору 1932-1933 років, який може стати офіційним документом Генеральної асамблеї ООН.

Зазначимо, згідно з результатами опитування Соціологічної групи "Рейтинг", яке проводилося в жовтні, більшість громадян (79%) визнають Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу. Також повідомлялося, що таку точку зору підтримують в основному мешканці сіл, а також більш молоді й україномовні респонденти.

В Україні Пам'ятна дата щорічно припадає на четверту суботу листопада.

 

Хай у кожному місті й селі, в кожній оселі, в кожній родині старий і малий схилить голову перед пам’яттю невинно убієнних голодом-геноцидом, уклінно припаде до їхніх могил, поставить свічку перед образом Божим. Хай ця хвилина увійде в наші серця тихою молитвою, очистить наші душі від зла.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень