A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

До 100-річчя Національної академії наук України.

Дата: 27.11.2018 17:31
Кількість переглядів: 77

27 листопада 2018 року в актовій залі Сквирського районного центру дитячої та юнацької творчості був проведений виховний захід  приуроченій до 100-річчя Національної академії наук України.

Присутні слухали виступи вихованців Сквирського територіального відділення Малої академії наук України, які розповіли про найвідоміші відкриття українців, які змінили світ.

Юні науковці зазначили, що завдяки українським вченим з’явилися винаходи, які зараз відомі у всьому світі. Українцям належить першість у таких винаходах як: гвинтокрил, трамвай, штучний супутник Землі, рентгенівський знімок, кінескоп, гіпсова пов’язка та багато інших корисних речей, без яких зараз не може обійтися людство.

 За часів незалежної України список винаходів наших співвітчизників стрімко поповнюється з кожним роком. Це: CD-диск на тисячі років, гнучкий суперконденсатор, сенсорні стіни, «Домашній сторож», рукавичка EnableTalk, яка «говорить» для людей з проблемами зору, екопаливо з тирси, екологічні батарейки, вимірювач швидкості автомобіля у момент ДТП та багато-багато інших.

Старшокласники запросили на  захід Лінькова Сергія Миколайовича, який працював провідним інженером в Інституті проблем реєстрації інформації Націона?льної акаде?мії нау?к Украї?ни. Він розповів учням про минуле та майбутнє науки , зауважив, що в останні роки збільшився інтерес до нанотехнологій та наноматеріалів.

         Саме такі заходи виховують у дітей патріотичне ставлення до України,, пошану до видатних вітчизняних вчених та науковців, сприяють розвитку логічного та творчого мислення.

та гуртківців КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді», (керівник  Ніфоровська Г.І.).

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень