A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи

Дата: 13.11.2019 17:26
Кількість переглядів: 104

13 листопада 2019 року згідно з планом роботи відділу освіти Сквирської райдержадміністрації у районному методичному кабінеті відбувся семінар-практикум для заступників директорів з виховної роботи «Соціально-психологічні проблеми насильства в сучасному суспільстві.

Булінг у школі: причини, наслідки, допомога».

Під час семінару Любов Котяй, методист РМК, розглянула з педагогами питання булінгу як тривожної тенденції у сучасному суспільстві; про стратегії, які допомагають при булінгу; превентивного виховання учнів шляхом впровадження навчально-профілактичних та інформаційно-освітніх програм і виховних проектів; профілактики конфліктів в учнівському середовищі з використанням медіації.

Присутні вчителі виконали інтерактивні вправи «Потреби дитини», «Скріпка», «Вертушка», «Я можу допомогти», «Скринька безпеки».

Досвідом роботи з даного питання поділилася Людмила Гаркуша, заступник директора з виховної роботи Сквирського академічного ліцею №2, яка розповіла про «Протидію булінгу в закладі освіти: системний підхід».

«Булінг – проблема дітей з особливими освітніми потребами у закладі освіти» - дане питання перед присутніми висвітлила практичний психолог Сквирського районного інклюзивно-ресурсного центру Аліна Ярмульська.

Ганна Грищенко, заступник директора з навчально-виховної роботи Малолисовецького НВК поділилася досвідом участі у Всеукраїнських проектах як додатковий інструмент профілактики та протидії булінгу у закладі освіти.

Учасники семінару отримали практичні кейси ізпорадами та рекомендаціями, як запобігти та протистояти булінгу у школі, а також обговорили план заходів зі створення системи роботи у закладі освіти з протидії булінгу.

Після завершення семінару з педагогами була проведена інструктивно-методична нарада, на якій виступили Сергій Ткаченко, методист РМК, який розповів про роботу та наповнюваність сайтів закладів освіти та про Положення з розслідування нещасних випадків з учасниками навчально-виховного процесу. Олена Кучанська, заступник директора Сквирського центру творчості, ознайомила педагогів із планом масових заходів із учнівською молоддю у листопаді-грудні 2019 року.

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень