A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Вогонь - це не гра!

Дата: 20.06.2022 15:28
Кількість переглядів: 34

Дітей так і ваблять ігри з вогнем. Однак такі забави малюків часто закінчуються дуже погано! Багатьом дітям доводиться залишатися вдома з нянями, старшими братами або сестрами, бабусями або дідусями. Домашнє дозвілля швидко набридає, і малюки починають шукати собі цікаві заняття. Саме так у руках у допитливих крихіток, за якими трохи не догледіли дорослі, опиняються небезпечні предмети: сірники або запальнички. Вогонь завжди вабить дітей, адже це так цікаво запалювати його і дивитися, як язики полум'я повільно знищують папір, листочки чи гілочки.

Ігри з такими небезпечними предметами закінчуються дуже погано. Зіпсоване майно, серйозні опіки та навіть летальні випадки - ось такі плачевні наслідки «веселих забав».

Щоб уникнути трагедії у вашій родині, дотримуйтеся цих простих правил:

Ні в якому разі не залишай дітей без нагляду в будинку. З ними завжди повинні бути дорослі.

Ховай всі вогненебезпечні предмети від дітей: дитина не повинна мати можливість самостійно взяти сірники або запальничку.

Задовольняй інтерес дітей: рано чи пізно малюкові все одно потраплять у руки ці злощасні сірники. Навчи дитину правильно користуватися ними, АЛЕ поясни, що це можна робити тільки разом з дорослими й у спеціально призначених місцях (на вулиці).

Розкажи про наслідки ігор із сірниками і запальничками. Малюк повинен знати, що ці предмети створені не для забави. Поясни, що така гра може коштувати вам будинку, вогонь робить дуже боляче і залишає жахливі шрами на все життя, іноді вбиває.

Не забудь розповісти дитині, що робити у випадку пожежі. Вона має знати, як швидко вибратися з дому, вберегтися від їдкого диму, викликати рятувальників. До речі, номери екстрених служб напиши великими буквами і повісь на видному місці - це ще один спосіб перестрахуватися.

Покажи малюкові, як можна швидко погасити незначне загоряння: водою, піском, товстою ковдрою або рушником.

Білоцерківське РУ ГУ ДСНС України у Київській області


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень