A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» у Сквирському НВК

Дата: 07.12.2021 14:01
Кількість переглядів: 122

Із 25 листопада 2021 року у Сквирському НВК "ЗЗСО І-ІІІ ст.№5-ЗДО" у рамках акції "16 днів проти насилля" організовано різноманітні  заходи для учнів.

Класними керівниками 1-11 класів було проведено:

-  інформаційні години спілкування «Права людини», «Єдність прав і обов’язків», «Діти України про свої права», «Насильство серед нас», «Скажемо «Ні!» насильству в сім’ї!», «Запобігання насильства над дітьми», «Як не стати жертвою вуличного насильства», «Школа рівних можливостей»

- тренінги «Синя стрічка» (4 клас, кл.керівник Сопіженко Л.Ю.), «Ми проти насильства!» (5 клас, кл.керівник Тибулевич А.С.); «Вчимося бути толерантними» (9 клас, кл.керівник Дерій І.В.), «Дружба жити допомагає» (1 - 4класи) 

-  он-лайн батьківські збори «Протидія домашньому насильству», «Батьки – друзі», «Найдорожче, що у нас є…»

Учителем правознавства Чех Л.П. проведено бесіду з учнями 6-9 класів «Кримінальна відповідальність  неповнолітніх»

Організовано виставки малюнків дітей «Моя сім’я», «Школа – простір без насильства»

Голова Ради профілактики правопорушень, Большаков О.А. систематично проводить дружні бесіди превентивного характеру з учнями 2 – 9класів.

25 листопада 2021 року класний керівник 4 класу Сопіженко Л.Ю. проведела тренінгове заняття «Синя стрічка», в ході якого діти вчилися формувати позитивний імідж здорової людини, діагностувати форми насильства та виявляти дітей, які перебувають у несприятливих умовах, в екстремальній ситуації, ознайомилися з різними видами насильства.

25 листопада педагог-організатор закладу Дерій І.В. з учнями 7 класу провела заняття з елементами тренінгу «Права людини -  понад усе» 

26 листопада 2021 року до Дня пам’яті та скорботи жертв Голодомору педагогом-організатором Дерій І.В. проведено ряд заходів: «Незабудка 1932-1933 р.р.»(8 клас), «Колоски пам’яті» (9клас), Карта України «Вогонь скорботи в серці на віки»(6клас), Година пам’яті і скорботи «Голодомор- біль душі і пам’ять серця»(9клас).

01.12.2021 р. відбулася зустріч учнів закладу із старшим інспектором сектору ювенальної превенції Білоцерківського РУП ГУНП  Київській області старшим лейтенантом поліції Наталією Чумак, яка  провела профілактичний захід «Ні насиллю!». Поліцейська розповіла про алгоритм дій, в разі якщо хтось став жертвою чи свідком того чи іншого насильства.

Гостя нагадала дітям  про те, де шукати допомоги та до кого звернутися за порадою в скрутних ситуаціях, що виникли через насильство.

01 грудня 2021 року читель основ здоров’я Дерій І.В. до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/ СНІДом провела годину здоров’я «Майбутнє без СНІДу» для учнів 9 класу.

 

03.12.2021 року Тибулевич А.С., класний керівник 5 класу організувала та провела тренінг " Ми проти насильства". Метою заняття було закріпити і поглибити знання дітей про їх права, про насильство та його види; виховувати почуття емпатії та переживання до людини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки, виховувати толерантність у ставленні до людей.

03 грудня 2021 року заступником директора з виховної роботи Гайдучок О.О., педагогом-організатором закладу Дерій І.В. та вчителем історії і правознавства Чех Л.П. для учнів 8 та 9 класів було проведено виховні заходи з нагоди Міжнародного дня волонтера на тему: «Допомогти – так легко!» Відбулася зустріч з поетесою-волонтеркою Людмилою Гриценко. Здобувачі освіти отримали неймовірні враження від бесіди. 

Бібліотекарем закладу Федюк Н.В. оформлено тематичні куточки та книжкові виставки: «Протидія жорстокому поводженню з дітьми», «Діти проти СНІДУ», «Захист прав дітей у нашій державі», «Конвенція ООН про права дитини»



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень