A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Акція «16 днів проти насильства» у Кривошиїнському НВК

Дата: 07.12.2021 09:37
Кількість переглядів: 288

25 листопада у Кривошиїнському НВК розпочалася Акція «16 днів проти насилля».

         «День Білої стрічки» - тема першого дня. Проводилися бесіди , дарувалися стрічки (на знак підтримки Акції «Проти домашнього насилля»), малювалися плакати «До Міжнародного дня захисту жінок від насилля»

         Дуже важливо, щоб кожен з нас усвідомив, що насилля проти жінки – це не міф, а реальна проблема, від якої навіть сьогодні, у XXI столітті, потерпають українські жінки. Щороку близько 10000 жінок в Україні гине від домашнього насильства. Жінки у всьому світі потерпають від домашнього насильства більше, ніж від пограбувань та  автомобільних катастроф, разом узятих. Ми маємо визнати, що проблема насилля в Україні все ще існує.  За даними досліджень, кожна друга жінка в Україні потерпає від насильства в сім’ї, 30% з них стали жертвами у віці до 18 років. Існують і програми ЮНЕСКО, які спрямовані на боротьбу з наявною в суспільстві гендерною нерівністю, оскільки сама вона є основною перешкодою для викорінення сексуального та гендерного насильства.

         Україна як держава докладає зусиль, аби викорінити насильство в сім‘ї: ухвалено відповідний закон; країна приєдналася до кампанії ООН проти побутового насильства; започаткована загальнодержавна кампанія «Стоп-насильству».

         Символом проти всіх форм насильства над жінками є біла стрічка.

         В результаті жорстокого поводження та домашнього насильства, жінки втрачають довіру, самоповагу та, на жаль, в багатьох випадках і життя.

Тому завдання суспільства по відношенню до жінок, які стали жертвами насильства, – вселити в них надію, що вихід є!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень