A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Сквирський РС ГУ ДСНС України у Київській області інформує

Дата: 08.09.2021 11:51
Кількість переглядів: 85

Вільний проїзд пожежної техніки до місця пожежі — важливе питання, яке безпосередньо в першу чергу залежить від громадян. Несвоєчасне прибуття пожежно-рятувального підрозділу до місця виклику може призвести до непоправних наслідків, пов’язаних із загибеллю людей, пошкодженням і знищенням майна.

Що ж може стати перешкодою для проїзду пожежної техніки? В основному це легкові автомобілі. Більшість автовласників паркують свої машини у дворі багатоквартирних будинків. На жаль, багато з них зовсім не замислюються про те, що їхнє улюблене авто може перешкодити проїзду пожежної техніки. Автовласники повинні орієнтовно знати габарити пожежних автомобілів та залишати достатньо місця для їх безперешкодного проїзду.

Крім неправильно припаркованих автомобілів серйозними проблемами для проїзду пожежної спецтехніки можуть стати встановлені на проїжджій частині дворів металеві або бетонні огорожі у вигляді шлагбаумів, стовпчиків або квіткових клумб з бетону. Дерева, що висаджують біля будинків, в більшості випадків також перешкоджають проїзду пожежних автомобілів.

Нагадуємо, що згідно вимог ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій» повинно бути забезпечено вільний проїзд пожежних автомобілів до житлових і громадських будинків, у тому числі із вбудовано-прибудованими приміщеннями, і доступ особового складу пожежно-рятувальних підрозділів з драбин і автопідйомників у будь-яку квартиру чи приміщення.

Шановні громадяни, не будьте байдужі до чужої біди, пам’ятайте, що в екстреній ситуації втрата кожної хвилини може обернутися загибеллю людей!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень