A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Корисні для організму вітаміни: в яких продуктах шукати

Дата: 07.04.2021 16:35
Кількість переглядів: 156

 

Кожен вітамін служить для людського організму «цеглинкою», з участю якого будуються різні системи, «паливом» для хімічних реакцій, які відбуваються в кожній клітці

            Іноді буває складно згадати, в яких продуктах знаходяться якісь вітаміни. На допомогу приходить таблиця з повним переліком основних харчових джерел вітамінів і мікроелементів.

Харчові джерела вітамінів від А до...

         Значення вітамінів у раціоні дітей не переоцінити. Як забезпечити дітей необхідною кількістю вітамінів упродовж року? Відповідно до фізіологічної потреби дитини в основних харчових речовинах та енергії розроблено натуральні норми харчування для дітей у  закладах освіти. Однак, незважаючи на дотримання цих норм при складанні меню, досить часто в дитячому раціоні спостерігають недостатній вміст вітамінів. Задля достатньої вітамінної забезпеченості дітей слід: підвищувати вітамінну цінність дитячого харчування, контролювати дотримання правил кулінарної обробки продуктів, вводити в меню страви з найвищим і стабільним вмістом вітамінів. Особливу увагу приділяють: дотриманню санітарних норм і правил організації роботи харчоблоку, способам збереження продуктів, процесу приготування їжі, правильній обробці продуктів, які є джерелом вітамінів.

     Важливо пам'ятати про баланс. Нестача вітамінів (авітаміноз) або їх повна відсутність (гіповітаміноз) може стати причиною серйозних проблем зі здоров'ям, але передозування тим чи іншим корисним матеріалом, передусім, призводить до надлишку вітаміну в організмі (гіпервітамінозу) і нічого доброго не несе.

    Саме тому слід бути обережним із застосуванням різних вітамінних добавок, які в асортименті можна знайти на полицях аптек. Денна норма більшості вітамінів становить всього кілька грамів, і ми отримуємо її з їжі - звичайно, за умови правильно складеного раціону. Для цього потрібно знати, в яких продуктах які вітаміни містяться.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень