A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Свято Великодня

Дата: 06.04.2018 16:45
Кількість переглядів: 80

06 квітня 2018 року захід з нагоди свята Великодня провели учні 5 класу  Сквирського НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. №5-ДНЗ».Підготувала виступ з школярами класовод І.В. Дерій.

А показали діти святкове дійство учням та працівникам школи, з якими охоче поділилися знаннями про пасхальні вірування нашого народу. Цікаво й зворушливо розповідали про роль Великодня у житті людини, про традиції святкування і як вони зберігаються та примножуються в Україні.

Особливе місце у виступі було відведено символу Великодніх свят – писанці, та їх ритуальному виготовлені. Зокрема, які орнаменти при цьому використовуються, якими є методи розмальовування. Цікаво, що у всіх без винятку країнах яйця фарбують у червоний колір цибулинами. А у розписі є багато сонячного мотиву - джерела всього сущого на землі. У Канаді стоїть пам’ятник писанці, який символізує уявлення українського народу про життя. А у Львові, Івано-Франківську, на Волині відкрито музеї писанки та школи писанкарства.

Також учні розповіли про роль Пасхи в творчості українських письменників, виконали музикальні композиції на  дану тематику.

На завершення свята відбувся флешмоб “Воскресни, писанко!»

Традиція прикрашати великоднє дерево прийшла з Європи порівняно нещодавно, але вже прижилася в Україні, і навіть обзавелася виключно українськими особливостями. Адже у нас стільки орнаментів, національної символіки, що зробити таке дерево в українському стилі не складе труднощів



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень