A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Сквирський РС ГУ ДСНС інформує

Дата: 03.01.2018 16:18
Кількість переглядів: 167

Аналізуючи причини нещасних випадків, дуже прикро усвідомлювати те, що в більшості нещасних випадків можна було б запобігти.

Принципи запобігання дитячого травматизму різноманітні, але головним з них є постійна турбота дорослих про безпеку дітей вдома у стінах навчальних закладів та на вулиці.

 Особливо при поводженні з вогнем і небезпечними приладами. Старші систематично повинні виховувати в дітях обачливість і обережість. Потрібно застерігати дітей від пустощів на балконах, драбинах, деревах.

Не можна залякувати дитину, буде правильніше, коли ви час-від-часу будете розповідати про різні нещасні випадки та можливі наслідки і шляхи іх попердження. З малятами треба бути постійно на сторожі, усувати з їхнього шляху небезпечні предмети, старшим дітям треба постійно пояснювати небезпеку, яку таять  в собі необдумані вчинки, доводити помилковість порочних уявлень про героїзм.

При будь-яких видах дитячого травматизму дорослим необхідно дотримуватися двох основних принципів: чітко налагоджена організація трудового процесу і високоорганізована освітньо-виховна робота.

Дії під час надзвичайної ситуації

Уважно слухайте інформацію про надзвичайну ситуацію та інструкції про порядок дій по радіо та телебаченню.

            Передусім не піддавайтеся паніці, зберігайте покій, при необхідності надайте допомогу інвалідам, дітям, людям похилого віку, сусідам.

Дізнайтеся у місцевих органах державної влади та місцевого самоврядування місце збору мешканців для евакуації та готуйтеся до неї.

Закрийте вікна в будинку та відійдіть від них подалі. Загасіть вогонь у грубах, вимкніть  електро- та газопостачання.

Зберіть документи, одяг та найбільш необхідні речі, продукти харчування на декілька днів, питну воду, медикаменти, ліхтарик, приймач на батарейках.

В будинку сховайтеся  у внутрішніх приміщеннях без вікон - коридорі, ванній кімнаті, коморі або підвалі. На вулиці уникайте хитких будівель та споруд підвищеного ризику: мості, трубопроводів, ліній електромереж, водойм, потенційно небезпечних промислових об’єктів та дерев.

 

                                                                              Сквирський РС ГУ ДСНС

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень