A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Зустріч в Малолисовецькому НВК

Дата: 04.11.2018 15:44
Кількість переглядів: 144

2 листопада 2018 року в Малолисовецькому НВК   в рамках проекту  «Рецепт успіху»відбулась зустріч  педагогічного колективу  із Заслуженим учителем України Кривутенко Тамарою Анатоліївною та колишнім директором Малолисовецького НВК Савороною Анатолієм Кіндратовичем.

 

Кривутенко Тамара Анатоліївна народилась у с.Малі Лисовці, нині проживає в м.Києві. Понад 45 років працює учителем –методистом української мови та літератури  в гімназії № 32 «Успіх» м.Києва. Талановитий педагог володіє інноваційними технологіями навчання, багато уваги приділяє роботі з обдарованими дітьми. Під її керівництвом вийшла збірка учнівських поезії «Первоцвіт», виходить гімназійна газета  «Молодіжка», учитель готує дитячі вірші до друку в щорічній збірці творчих робіт «Печерськом славиться столиця». Тамара Анатоліївна ділиться досвідом із колегами: проводить районні та міські семінари, є автором багатьох методичних посібників,її вихованці щорічно стають переможцями олімпіад, а в конкурсах МАН двічі виборювали першість на Всеукраїнському етапі. Кривутенко Т.А. – автор гімну гімназії,створює цікаві сценарії літературних вечорів та свят,які викликають захоплення у глядачів, є рецензентом багатьох книг. У 2006 році за добросовісну творчу працю удостоєна звання «Заслужений учитель України».

         За чашкою запашної кави Тамара Анатоліївна із захопленням  відає нам про те,як склався її життєвий вибір професії вчителя. Із особливим теплом згадує своїх учителів: Вербицьку Євгенію Степанівну, Юхимчука Данила Петровича, Канаш Тетяну Іванівну – саме ці педагоги від Бога прищепили  маленькій Тамарі велику повагу та любов до професії Учителя. Тамара Анатоліївна цитує власні вірші   про рідне село, про маму. Також познайомила присутніх із творчістю «українського Ніка Вуйчича» - Юрія Тітова, людиною із обмеженими фізичними можливостями, але необмеженою любов'ю до життя та людей. Кривутенко Т.А. презентувала нам аудіодиск із піснями на слова Юрія Тітова у виконанні провідних українських артистів та його вже десяту збірку віршів «Я за Вас помолюсь…»

       Колишній директор Малолисовецького НВК Саворона Анатолій Кіндратович(має звання «Відмінник освіти»)  теж із трепетом згадує своє рідне село, нині це вже місто Вараш (Кузнецовськ) Рівненської області, де він народився та працював довгий період. Але життєві обставини змусили родину Анатолія Кіндратовича переїхати в с.Миньківці , де він почав працювати учителем хімії ,заступником директора,а потім і директором Малолисовецької школи.  З  теплом згадує про  педагогічні колективи  обох навчальних закладів, про взаєморозуміння та підтримку, які панували серед колег.

     Під час зустрічі педагоги обговорили і своє бачення Нової української школи, в чому були одностайні – зміни в освіті потрібні;  та разом і підсумували : рецепт успіху учителя -  безмежна любов до дитини.

Організувала та провела захід заступник директора з НВР Грищенко Ганна Іванівна.

 

 

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень