A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Навчальний тренінг «Медіаграмотність та розвиток критичного мислення як інструментарій захисту від маніпулятивного впливу медіа контенту»

Дата: 12.02.2020 14:52
Кількість переглядів: 469

12 лютого 2020 року відповідно до плану роботи сектору освіти Сквирської райдержадміністрації на базі методичного кабінету відбувся навчальний тренінг для заступників директорів з виховної роботи на тему «Медіаграмотність та розвиток критичного мислення як інструментарій захисту від маніпулятивного впливу медіа контенту», який провела Любов Котяй, методист РМК.

Мета тренінгу: розвиток у педагогів медіакомпетентності як єдине ціле і угоджений комплекс інформаційної, медійної і технологічної компетенцій та надання методичного інструментарію для реалізації завдань впровадження основ медіаграмотності в освітній простір.

Педагоги ознайомилися з азбукою медіаграмотності, з ризиками та небезпекою медіа: науковий погляд, десятьма необхідними компетентностями медіаграмотної людини та технологією розвитку критичного мислення.

Під час практичного етапу педагоги користувалися прийомами «Я в медіа середовищі», «Хто надіслав тобі листа?», «У світі медіа», «Складання коментарів», провели мозковий штурм на тему «Що для вас означає «медіаграмотність»?

Для заступників директорів був проведений супершвидкий урок з медіагігієни, під час якого вони отримали «Цифровий комплект виживання або навички цифрового громадянина». Також присутні переглянули уривок провокації «Чому лайк в соцмережі дорожчий за мамин поцілунок», після якої вони отримали практичний кейс для роботи з батьками та лайфхаки для продуктивності вчителів.

Після завершення тренінгу відбулася інструктивно-методична нарада на якій педагоги обговорили:

  • Про організацію роботи зі створення безпечного освітнього середовища
  • Про рекомендації для закладів освіти щодо застосування норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню) від 18 грудна 2018 року №2657 - VІІІ»
  • Про особливості проведення І (районного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)
  • Про формування національної ідентичності та національно-патріотичного виховання як стратегічного напрямку державної політики України
  • Про відзначення Дня рідної мови у закладах освіти району
  • Про особливості проведення Шевченківських днів у закладах  освіти району
  • Про відзначення дня Героїв Небесної Сотні

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень