A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Рятувальники Сквирщини проводять профорієнтаційну роботу серед майбутніх випускників шкіл

Дата: 28.09.2020 13:53
Кількість переглядів: 81

28 вересня 2020 року  працівники Служби порятунку «101» завітали до старшокласників Горобіївського навчально-виховного комплексу, аби зустрітися з майбутніми випускниками.

Адже кожен із старшокласників наразі перед вибором своєї майбутньої професії, і хто знає, можливо хтось із юнаків чи дівчат виявить бажання пов’язати своє майбутнє із благородною справою – рятувати життя. Тож метою заходу було інформування випускників про умови вступу до навчальних закладів, які готують фахівців ДСНС, а також популяризація професії рятувальника.

Під час зустрічі вогнеборці акцентували увагу старшокласників на перевагах служби в підрозділах ДСНС України, розповіли про тонкощі рятувальної справи. Також надзвичайники ознайомили майбутніх випускників із навчальними закладами, що готують кадри для Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Для отримання детальнішої інформації рятувальники запропонували звертатись до підрозділу, адже на кожного претендента стати курсантом ВУЗу цивільного захисту готується особова справа, а для зібрання необхідних довідок та матеріалів потрібен час.

Школярі, своєю чергою, під час спілкування з надзвичайниками проявили чималий інтерес до професії, ставили безліч запитань, на які отримували вичерпні відповіді. Тож є сподівання, що у майбутньому лави вогнеборців поповняться чималою кількістю нинішніх випускників.

Також, в рамках акції «Запобігти, врятувати, допомогти! » працівники Сквирського районного сектору провели бесіду на тему «Обережно вибухонебезпечні предмети!»

Досить часто, трапляються випадки знаходження боєприпасів або предметів,  які зовнішнім видом схожі на міни, гранати, снаряди, бомби. В ході спілкування рятувальники розповіли, що саме відноситься до вибухонебезпечних предметів, та місця де їх можливе виявлення. Учням повідомили про телефони екстрених служб на які потрібно телефонувати у разі виявлення підозрілого предмету та дії у разі їх виявлення. Після закінченню заходу учням було роздано інформаційні буклети.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень