A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Сквирські гандболістки здобули срібло

Дата: 02.05.2018 12:20
Кількість переглядів: 203

27 – 29 квітня 2018 року на базі СК БВУФК у Броварах, відбувся Всеукраїнський турнір з гандболу серед дівчат 2004-2005 р.н. пам’яті видатного тренера, Олега Григоровича Бондаря

у якому взяли участь команди з міст: Вишгород (Київщина), Хуст (Закарпаття), Сквира (Київщина, місто, де народився Олег Григорович), Знам’янка (Кіровоградська область) та Кам’янське (Дніпропетровщина). Вони разом із господарками турніру, дівчатами із БВУФК, протягом трьох ігрових днів і виборювали право називатися кращими. На урочистій церемонії відкриття були присутні всі ті, хто добре знав цю талановиту людину, його рідні, друзі та знайомі.

 

Олег Григорович народився 5 березня 1950 року у м. Сквирі. Навчаючись в школі, він захоплювався багатьма видами спорту, але гра у гандбол була чимось особливим для юнака. Він був прекрасним воротарем, його грою захоплювалися глядачі. Не було ніяких сумнівів, що все своє життя він віддасть цій улюбленій грі, гандболу. Свою трудову діяльність розпочав у Сквирській дитячо-юнацькій спортивній школі у 1971 році, де протягом 19 років давав перші ази гандболу юним гандболісткам. З 1994 року Олег Григорович працював тренером Броварської дитячо-юнацької спортивної школи, а у 2000 році його призначили старшим тренером відділення гандболу дівчат Броварського вищого училища фізичної культури. У скарбничці спортивних успіхів Олега Григоровича золоті медалі різних змагань та безліч нагород. Серед його вихованок багаторазові чемпіонки області, призери чемпіонатів України, гравці команд суперліги та вищої ліги та гандбольного клубу «Спартак», майстри спорту, гравці молодіжної та національної збірних команд України. Олег Григорович – був одним із тренерів збірної команди України, яка була фіналістом чемпіонату Європи серед юніорів в Словаччині. 

 

 

Після його смерті за ініціативи родини, БВУФК та відділу молоді і спорту Броварської міської ради і було започатковано турнір. Цьогорічні змагання дали змогу ще зовсім юним гандболісткам відшліфовувати свої здібності на гандбольному полі, а тренерам знайти нові таланти., які потім продовжать навчання на відділенні гандболу в БВУФК. Головний суддя змагання – ЗТУ Олександр Гурський, секретар – Тетяна Бондар. Матчі проходили у важкій боротьбі, адже кожна команда мріяла завоювати нагороди. З перших матчів впевнену не за роками гру почали демонструвати господарки змагань, дівчата із БВУФК, яких тренує Олександр Бичковський. Вони й надалі «не збавили оберти», впевнено пройшовши весь турнірний шлях і маючи в доробку десять очок – стали переможцями Всеукраїнського турніру. 

 

Підсумкова таблиця виглядає наступним чином:

1-БВУФК

2-Сквира

3-Хуст 

4-Вишгород

5-Кам’янське

6-Знам’янка

 

Нагороджували учасників, «бронзова» призерка Олімпійських ігор, Заслужений майстер спорту України Наталія Ляпіна, ЗТУ Олександр Гурський, вдова Олега Григоровича  - Тетяна Бондар та його дочка Вероніка. 

 

Кращі гравці в командах-учасницях отримали спеціальні призи, статуетки, від відділу молоді і спорту Броварської міськради. Ним стали: Маша Литвин (Знам’янка), Маша Чумак (Сквира), Софія Зайчук (Кам’янське), Аліна Ковалівнич (Бровари), Дарина Безкоровайна (Вишгород) та Любов Росоха (Хуст). Крім офіційних, було запровадження ще відзнаки від спонсорів та дочки, Вероніки. Зокрема кращим воротарем змагань була визнана Ніколетта Худа із Хуста. Крім того учасниці отримали солодкі подарунки – торти, які вони із задоволення покуштували після завершення змагань. 
 




За матеріалами сайту Сквирської ДЮСШ


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень