A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

3 грудня-Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2019 11:17
Кількість переглядів: 347

03 грудня 2019 року працівники інклюзивно-ресурсного центру, ознайомили учнів 4 класу Сквирського НВК з особливістю цього дня та подарували першу інклюзивну книжку – комікс «Друзі 2.0».

 

Не інвалід, а людина з інвалідністю.

1 мільярд людей у всьому світі мають будь-яку форму інвалідності. Це 15% населення Землі. Понад 100 мільйонів людей з інвалідністю - діти.

3 грудня у всьому світі - це день інформування суспільства про людей з інвалідністю. Основна мета цього дня – не святкування та не викликання жалості до людей з інвалідністю, а саме інформування. Про те, як правильно говорити про інвалідність. Про те, як комунікувати з людьми з інвалідністю. Рівень цивілізованості цього суспільства залежить від того, як суспільство ставиться до людей з інвалідністю, кому з тих чи інших причин важко або неможливо самостійно подбати про себе. Інвалідність - не вирок. Люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними людьми, які надихають багатьох, у тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Увага держави, толерантність, милосердя, людяність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень