A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Cвято Андрія Первозванного

Дата: 14.12.2017 10:37
Кількість переглядів: 144

13 грудня 2017 року у Кривошиїнському НВО пишно відзначалося свято Андрія Первозванного.

 

Хоч Андрій Первозванний - християнський святий, але в народній традиції звичаї і обряди в цей день мають дохристиянський характер: угадування майбутньої долі, заклинання, ритуальне кусання "калити".

Учні школи мали можливість відвідати майстер-клас по приготуванню та випіканню «калити», яке люб’язно продемонстрували учениці 9 класу Котляр Марія та Старунська Дарина з класним керівником Шевчук Тетяною Іванівною.

Не менше враження  на присутніх справив майстер-клас по виготовленню та випіканню «балабушок» у виконанні учениці 7 класу Павлюк Софії та класного керівника Фартушної Віталіни Анатоліївни.

А як же можна обійтися без пана Калитинського та пана Коцюбинського? Продемонстрували обряд «катання на коцюбі та рогачах» учні 10 класу Смокталь Дмитро та Кравченко Дмитро під керівництвом класного керівника Насанчук Ірини Іванівни. Смакували калитою, виготовленою і випеченою руками учнів, всі школярі та працівники школи, яких пригощав Лабунський Павло, учень 10 класу, який відкусив найбільший шмат і був наділений таким правом.

А учні 6 класу з класним керівником Ткаченко Ліною Вікторівною не тільки підібрали зразки ворожінь на вечорницях, а й продемонстрували і розіграли їх між дівчатами школи.

Ось так дружно, весело і гамірно пройшов день. Учні отримали масу задоволення і насолоди, спробувавши себе в ролі учасників і організаторів дійства. Нехай на день, на одну чи дві шкільні перерви, забувши про телефони чи планшети, школярі відчули на собі радість від власноруч створеного свята. Велика подяка усім учасникам дійства!

Заступник з НВР Стогній Н.В.

 

За матеріалами сайту Кривошиїнського НВО


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень