A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Сквирської міської ради

Сквирський РС ГУ ДСНС України у Київській області інформує

Дата: 16.03.2020 09:21
Кількість переглядів: 123

Шановні громадяни! Коротка інформація щодо профілактики COVID-19

Якщо у вас нежить і мокрота при застуді, ви не можете бути носієм корона вірусної інфекції. Короновірусна пневмонія – це сухий кашель без нежиті. Це найпростіший спосіб визначити. Будь ласка, розкажіть друзям, якщо ви розбираєтеся, про ідентифікацію та профілактику.

Вірус не є термостійким і гине при температурі 26-27 градусів. Тому пийте більше гарячої води. Частіше і довше під сонцем. Гаряча вода – не ліки, корисна для здоров'я, ефективна при всіх вірусах.

Порада лікаря що докороновірусу:

  • Вірус досить великий за розміром (діаметр становить близько 400-500 нм), тому звичайна мед. маска в принципі може відфільтрувати. Якщо заражений чхає перед вами або пройде на відстані до 3 метрів від вас, зараза просто впаде на землю, літати не зможе.
  • Якщо вірус потрапив на поверхню металу, він проживе не менше 12 годин. Тому, якщо ви зіткнулися з якоюсь металевою поверхнею, ретельно вимийте руки з милом.
  • Вірус може залишатися активним на тканині протягом 6-12 годин. Звичайний пральний порошок має вбити вірус. Зимовий одяг досить просушити на сонці, щоб вбити вірус.

Про симптоми безпосередньо захворювання - пневмонії, викликаної короновірусом:

  • Після проникнення в горло може з'явитися сухість горла, яка зустрічається при ангіні. Триватиме 3-4 дні.
  • Потім вірус зливатиметься з носовою рідиною, потраплятиме в трахею, а потім в легені, викликаючи запалення легенів. Цей процес займе від 5 до 6 днів.
  • При корона вірусній пневмонії з'являється висока температура і утруднене дихання. Закладеність носа не схожа на нормальну закладеність, з'являється відчуття, що тонете у воді. У цьому випадку слід негайно звернутися до лікаря.

Про профілактику:

  • Найпоширеніший спосіб заразитися – це доторкатися до людей, тому треба часто мити руки. Вірус може жити тільки на ваших руках, протягом 5-10 хвилин. Але за ці 5-10 хвилин може статися, що завгодно (ви можете потерти руками очі або доторкнутися до носа).
  • На додаток до частого миття рук ви можете полоскати горло Бетадіном, щоб усунути або мінімізувати дії мікробів, поки ті ще знаходяться в горлі (перед тим, як потрапити в легені).

Будьте гранично уважні і обережні, пийте більше підігрітої води.

Сквирський РС ГУ ДСНС України у Київській області

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень